BALIKÇILIK
image

Balıkçılık ve süngercilik uzun yıllar Marmaris’in geçim kaynağıydı. Şimdi de balık çıkıyor ama eskisi kadar bol değil.
Balık avı yaygınlaştıkça ve Karadeniz’den, Akdeniz Mersin’den, İzmir’den büyük gırgır tekneleri girdikçe bölgeye, Marmaris, Turunç, Bayır, Söğüt, Bozburun, Selimiye, Orhaniye, Hisarönü, Gökovalı  yerli küçük balıkçıların payı azalıyor. 
Küçük balıkçı tekneleri bu nedenle, gırgır teknelerinin bölgeye geldiği Ekim ayından sonra çekiyorlar teknelerini kıyıya. Avlanmayı da havaların nispeten iyi olduğu Nisan-Ekim döneminde yapıyorlar.  
Çıkan balıklar şöyle sıralanıyor:
Akya, Sinarit, Orfoz, Lagos, Sokkan, İşkoroz, Barbunya, İstavrit, Lapa, Mercan, Trança, Lambuka (bir Akya türü), Keler (küçük torik).
Eskisi kadar olmasa da kabuklular da çıkarılıyor denizden. Karavida, İstakoz gibi...
Avlanma, ağ ve bırakma (parakete) ile yapılıyor genellikle.
Zıpkınla avcılık da yaygın bir avlanma ve spor türü.